Gegrilde oosterse groenten met glasnoedels en sesamzaad

9d1462e043d42d1ce4bad67a4573b2c203c3cbc68491b0993904852d4e019af2.jpg

Allergenen

Gluten, Lactose, Melk, Pindanoten, sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een pan zonder vetstof.

  2. Doe 50 g sesamzaadjes in een vijzel en maal fijn met de suiker.

  3. Roer de sojasaus, 1 el sesamolie, rijstazijn en honing erdoor.

  4. Verwijder het buitenste blad van de lente-uitjes. Snij 1 lente-ui fijn.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Gaar de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  7. Giet af en spoel koud. Besprenkel met 1 el sesamolie en roer de gesnipperde lente-ui en de koriander eronder.

  8. Snij de courgette in schuine schijven van ± 1 cm.

  9. Smeer de overige lente-uitjes, courgette schijven en broccolini in met arachideolie.

  10. Verwarm een grillpan of de barbecue.

  11. Gril de courgette, lente-ui en broccolini aan alle zijden mooi bruin en gaar op een matig vuur.

  12. Besprenkel de groenten met de sesamdressing en werk af met ricotta.

  13. Serveer met de glasnoedels in een blad ijsbergsla.

  14. Werk af met de overige sesamzaadjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit