Geitenkaas met uienconfituur en veldsla

Geitenkaas met uienconfituur en veldsla

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de bokalen met warm water en droog goed uit. Vul elke bokaal met een takje tijm, plukje rozemarijn, 3 peperbollen, 1 jeneverbes, 1 kruidnagel, 1 teentje look, 1 stukje steranijs en een stuk geitenkaas.

  2. Breng de olijfolie aan de kook en giet deze over de geitenkaas tot de bokaal volledig gevuld is. Voeg ½ koffielepel grof zeezout toe. Sluit goed met het deksel en laat 2 weken rusten in de koelkast.

  3. Haal de bokaal voor het gebruik uit de koelkast en laat bekomen tot kamertemperatuur.(De olie zal in de koelkast gestold zijn.)

  4. Pel de uien en snij in fijne ringen. Stoof aan in een pan met boter. Laat de uiringen goed bruin worden. Blus met de rode wijn en rode wijnazijn. Voeg de suiker toe en laat karamelliseren. Zet van het vuur en laat afkoelen.

  5. Snij het stokbrood in dikke sneden en gril kort. Bedek de sneden met de gemarineerde geitenkaas. Werk af met een lepel uienconfituur.

  6. Serveer de afgewerkte sneden op een bord met veldsla.