Salade van gegrilde aardappelen met veldsla, geitenkaas, witlof en gekarameliseerde appel
Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de oven voor op 220°C.
-
Was de aardappelen en dep droog met een propere keukenhanddoek. Snij de aardappelen in 2 en besprenkel met 2 el zonnebloemolie. Kruid met zwarte peper, zout en de blaadjes van 3 takjes tijm.
-
Plaats 25 min in de voorverwarmde oven.
-
Snij de pit uit de dadels en snipper de dadels fijn.
-
Hak de hazelnoten grof.
-
Rooster de hazelnoten bruin op een matig vuur in een pan zonder vetstof.
-
Snij het witlof in 4 en verwijder de kern. Snipper in julienne.
-
Was de appel en snij met schil in julienne.
-
Snij de zwarte pens in schijven van 1 cm.
-
Smelt een klontje boter in een antikleefpan. Bak de zwarte pens aan beide kanten mooi bruin.
-
Schik de veldsla op een bord.
-
Werk af met de witlofsalade, gebakken zwarte pens en julienne van appel. Besprenkel met honingmosterddressing.
-
Werk af met croutons, cranberries, dadelsnippers, walnoten, geroosterde hazelnoten en als laatste de geitenkaas.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven