Salade van aardappel met appel, zure room en haring

4Vis30minPrint
Ingrediƫnten
  • 400 g Belle de Fontenay aardappelen
  • 1 Pink lady appel
  • 1 bosje bieslook
  • enkele takjes verse dille
  • 125 g zure room
  • 2 sjalotjes
  • 4 Spar haringfilets
Recept

1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Stoom ze beetgaar. Spoel ze onder koud water.
2. Verwijder het klokhuis van de appel. Snij het vruchtvlees met schil in kleine blokjes.
3. Snij bieslook en dille fijn. Pel de sjalotjes en snipper fijn.
4. Doe de aardappelblokjes samen met de sjalotsnippers en appelblokjes in een kom en schep door elkaar. Voeg de zure room en verse kruiden erbij en meng. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
5. Serveer met zure haring.

< naar recepten