Rucolasalade met krokante geitenkaas, appel en peer

Allergenen

Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vinaigrette: doe de mosterd, honing en azijn in een kom en klop los met een garde. Giet de olijfolie erbij en klop tot je een gladde saus krijgt. Kruid met peper en zout.

  2. Schil de appels en peren. Verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Meng met een lepel van de vinaigrette, zo zal het fruit niet verkleuren.

  3. Snij de geitenkaas in schijfjes van 1 cm dik. Klop de dooier van het ei los met een scheutje water.

  4. Leg een vel brickdeeg open en schik 3 tot 4 plakjes geitenkaas in het midden. Strijk de randen van het deeg in met het eigeel met behulp van een borsteltje.

  5. Vouw eerst de linker- en rechterzijde van het deeg over de kaas en druk aan. Smeer opnieuw wat eigeel en plooi nu de bovenste en onderste flap over de vulling. Druk aan tot je een hermetisch gesloten pakketje met kaas hebt. Herhaal dit voor alle pakketjes.

  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de kaaspakketjes goudgeel in de hete olie. Draai ze om zodat alle kanten bruingebakken zijn.

  7. Verdeel de rucola en appel- en peerblokjes over de borden. Snij de gebakken kaaspakketjes diagonaal door en schik ze op de salade.

  8. Werk af met nog wat extra vinaigrette.