Gekoeld soepje van groene asperge

Gekoeld soepje van groene asperge

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aspergepunten op 5 cm van 2 botten asperges af. Blancheer ze beetgaar in licht gezouten kokend water en hou apart.

  2. Verwijder de harde voetjes van de asperges. Snij de rest van de asperges in kleine stukken.

  3. Reinig de prei en snij het witte gedeelte in ringen. Stoof in 2 eetlepels boter op een zacht vuur. Voeg de aspergestukjes toe en kruid met peper en zout. Laat even aanstoven en overgiet met de bouillon. Dek de pan af en laat in 20 minuten gaar koken.

  4. Pureer de soep met de staafmixer. Breng verder op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Laat de soep afkoelen en duw ze door een puntzeef om alle vezels te verwijderen.

  5. Serveer gekoeld in kleine glaasjes. Werk af met een aspergepunt en een plukje kervel.