Hachis parmentier met eend en Parmezaancrème

Hachis parmentier met eend en Parmezaancrème

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Kook de aardappelen gaar en giet af.

  2. Parmezaancrème: doe de zure room in een pannetje en warm op. Roer met een klopper los.

  3. Rasp de Parmezaanse kaas erin en meng, laat volledig oplossen in de warme room. Kruid met peper en zout.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Reinig de champignons en snij in fijne plakjes.

  5. Smelt enkele el eendenvet in een pan en stoof de ui aan. Voeg de champignons toe en laat garen.

  6. Spoel de tomaten, droog af en snij in kleine stukjes.

  7. Voeg de tomaten toe aan de champignons. Giet de kippenbouillon erbij en laat minstens 5 min garen.

  8. Haal het vlees van de eendenbouten en trek in kleine stukken. Voeg toe aan de tomaten-champignonsaus.

  9. Stamp de aardappelen fijn voor een puree. Voeg de melk en boter toe. Meng alles tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm de oven voor op 200°C.

  11. Vul de ovenpotjes eerst met een dikke laag van het vlees met de champignons en tomaten. Druk goed aan.

  12. Lepel er een laagje Parmezaancrème op.

  13. Bedek met een mooie laag puree. Werk af met paneermeel en een klontje boter.

  14. Zet de ovenpotjes in de voorverwarmde oven en laat nog 10 à 12 min gratineren.

  15. Haal uit de oven en serveer met een slaatje van rucola, afgewerkt met wat olijfolie en Parmezaanschilfers.* Vind je geen gekonfijte eendenbouten in de winkel? Vervang ze dan door een gekookt hammetje.