Kalfskotelet met korstje, spruitjes en aardappelgratin

Kalfskotelet met korstje, spruitjes en aardappelgratin

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Dep de koteletten droog met keukenpapier en kruid met peper en zout.

  2. Bereid in de keukenrobot een dikke pasta van de beschuiten, Parmezaanse kaas, dragon, hazelnoten, eidooier, mosterd en 2 eetlepels olijfolie.

  3. Verhit 50 gr boter met 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste pan en bak de koteletten gedurende ± 2 minuten aan één kant. Draai de kotelet om en besmeer de andere kant met de pasta.

  4. Zet de pan in de voorverwarmde oven tot de koteletten gaar zijn.

  5. Reinig ondertussen de spruitjes, snij de voet kruiselings in en laat koken in gezouten water tot ze beetgaar zijn. Giet af en laat uitlekken. Smelt een klontje boter en voeg de spruitjes toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Schep de aardappelgratin over in kleine potjes en bedek met de geraspte kaas. Zet ook in de oven en laat warmen.

  7. Schik de kotelet op de borden en verdeel de spruitjes erbij. Serveer de gratin er afzonderlijk bij.