Spitskool met warme vinaigrette, kalfskotelet, gekookte aardappelen en vleesjus

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1 spitskool
  • 5 gezouten ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 1 kl mosterd
  • 4 el Boni Selection olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 4 kalfskoteletten
  • Spar boter
  • 400 g vastkokende aardappelen
Recept

1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
2. Snij de spitskool fijn en doe in een kom.
3. Verwarm in de pan de olie, het citroensap, de ansjovisfilets, de mosterd en de kappertjes. De warme vinaigrette is klaar als de ansjovis gesmolten is.
4. Giet de warme vinaigrette over de spitskool en meng.
5. Bak de koteletten goudbruin in boter met 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
6. Haal de gebakken koteletten uit de pan.
7. Werk de vleesjus af met een klontje boter.
8. Serveer er de gekookte aardappelen bij.

< naar recepten