Kalfskotelet met peperonata

6683ecfa4b398d2fd9f7251526dca5c54be51f422bcdc2795f894f339ec43379.jpg

Allergenen

Gluten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de rode uien en snij in halve ringen.

  2. Pel de look en pers fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in lange, niet te dikke repen.

  4. Emondeer de trostomaten door het kroontje te verwijderen en onderaan kruislings in te snijden. Dompel 10 sec onder in kokend water en verfris met ijskoud water. Verwijder de pel. Snij de tomaten in 4 kwarten.

  5. Verhit olijfolie in een stoofpot. Bak de ui glazig. Voeg de look en paprika toe en roer goed om.

  6. Bestrooi met het paprikapoeder en voeg de balsamicoazijn toe. Blus met de witte wijn en laat voor ½ verdampen.

  7. Voeg de tomaten toe en roer goed om.

  8. Laat 20 min sudderen onder deksel. Verwijder het deksel en laat nog 10 min rustig koken.

  9. Snij de zwarte olijven in ringen.

  10. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.

  11. Roer de kappertjes en zwarte olijven onder de stoofschotel en kruid met pilipili en zout.

  12. Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak de kalfskoteletten 3 min aan elke kant mooi bruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  13. Serveer met de peperonata en pasta. Werk af met verse basilicum.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit