Klassieke gebraden kip met krieltjes en kerstomaat

Klassieke gebraden kip met krieltjes en kerstomaat

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Bestrooi de binnenkant van de kip met versgemalen peper en zout. Snij de citroen doormidden en steek ½ in de kip samen met 1 tak rozemarijn.

  3. Snij de ongepelde bol look doormidden en bestrijk de snijvlakken met olijfolie.

  4. Was en droog de aardappeltjes en tomaatjes.

  5. Meng de honing met 2 el olijfolie.

  6. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en stort de aardappeltjes en tomaatjes erin. Leg de halve lookbollen ertussen. Kruid met versgemalen peper en zout.

  7. Plaats een rooster in de ovenschaal boven de aardappeltjes en leg de kip daarop. Bestrijk de kip met het honingmengsel.

  8. Snij de rest van de citroen in plakjes en leg op de kip. Zet de schaal 45 min in de voorverwarmde oven.

  9. Draai de kip om. Stop de rest van de rozemarijn tussen de aardappeltjes en zet nog 45 min in de oven.

  10. Haal uit de oven en serveer.