Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vul de kip met 1 stronkje rauw witloof, 100 gr boter en enkele rozemarijnnaaldjes. Kruid met peper en zout.
-
Reinig alle groenten, snij de wortel, de prei, de ui en de selder grof.
-
Kleur de kip aan alle zijden in de doufeu met 100 gr boter en de olijfolie. Zet de pot op een middelmatig vuur (zonder dat de boter verbrandt).
-
Voeg de groenten en spekblokjes toe. Laat sudderen.
-
Bevochtig met witte wijn, porto en kalfsfond. Breng aan de kook.
-
Zet vervolgens op een zacht vuurtje en voeg de stronkjes witloof toe. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur garen gedurende ± 1 uur. Leg ijsblokjes in het deksel van de doufeu, deze zorgen voor condensatie in de pot.
-
Haal de gare kip uit de pot en snij in stukken. Schik op een bord met een stronkje witloof en de saus. Serveer er gekookte aardappelen, kroketjes of aardappelpuree bij.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven