Gebraden kip met witloof

Selder , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vul de kip met 1 stronkje rauw witloof, 100 gr boter en enkele rozemarijnnaaldjes. Kruid met peper en zout.
-
Reinig alle groenten, snij de wortel, de prei, de ui en de selder grof.
-
Kleur de kip aan alle zijden in de doufeu met 100 gr boter en de olijfolie. Zet de pot op een middelmatig vuur (zonder dat de boter verbrandt).
-
Voeg de groenten en spekblokjes toe. Laat sudderen.
-
Bevochtig met witte wijn, porto en kalfsfond. Breng aan de kook.
-
Zet vervolgens op een zacht vuurtje en voeg de stronkjes witloof toe. Zet het deksel op de pot en laat op een zacht vuur garen gedurende ± 1 uur. Leg ijsblokjes in het deksel van de doufeu, deze zorgen voor condensatie in de pot.
-
Haal de gare kip uit de pot en snij in stukken. Schik op een bord met een stronkje witloof en de saus. Serveer er gekookte aardappelen, kroketjes of aardappelpuree bij.