Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Reinig de stronkjes witloof en braiseer (*) de stronkjes met wat boter in een braadslede. Kleur mooi aan, kruid met peper, zout en snuifje suiker. Voeg 2 eetlepels water toe. Dek af met aluminiumfolie en laat gedurende ± 1 uur verder garen in de oven op 160°C.
-
Laat voor de saus de kalfsfond en het sinaasappelsap tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout en monteer met 1 eetlepel koude boter. Hou warm.
-
Bak de kipgranaten of kipfilets in de olijfolie. Kleur aan alle zijden en laat verder garen in de oven gedurende 20 minuten op 160°C.
-
Spoel de aardappelen en snij in schijfjes van 5 mm dikte. Bak de rauwe aardappelschijfjes aan in olijfolie tot ze goudbruin zijn en laat verder garen in de oven gedurende 15 minuten op 160°C.
-
Dresseer de stronkjes witloof met de in 2 gesneden kipgranaat of kipfilet en aardappelschijfjes. Werk af met de saus.
-
(*) Braiseren is het gaar smoren van vlees, gevogelte of groenten in een beetje water of fond.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven