Zalm met nage van oesters en gebraiseerd witloof

Vis , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de sjalotjes samen met de ciderazijn en 3 eetlepels water in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes sudderen tot alle vocht bijna verdampt is.
-
Open de oesters, steek ze los en vang het vocht op. Zeef ze en voeg toe aan de sjalotjes.
-
Giet de bouillon en het citroensap bij de sjalotjes en breng aan de kook.
-
Snij het witloof in lange reepjes. Stoof ze aan in boter en kruid met flink wat peper en zout.
-
Kruid de zalm en bak aan beide zijden in boter.
-
Laat de oesters 30 seconden pocheren in de visbouillon.
-
Verdeel het witloof over de borden en giet de kokende bouillon erop. Schik de oesters ertussen en de gebakken zalm erop.