Klassieke gebraden kip met krieltjes en kerstomaat

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bestrooi de binnenkant van de kip met versgemalen peper en zout. Snij de citroen doormidden en steek ½ in de kip samen met 1 tak rozemarijn.
-
Snij de ongepelde bol look doormidden en bestrijk de snijvlakken met olijfolie.
-
Was en droog de aardappeltjes en tomaatjes.
-
Meng de honing met 2 el olijfolie.
-
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en stort de aardappeltjes en tomaatjes erin. Leg de halve lookbollen ertussen. Kruid met versgemalen peper en zout.
-
Plaats een rooster in de ovenschaal boven de aardappeltjes en leg de kip daarop. Bestrijk de kip met het honingmengsel.
-
Snij de rest van de citroen in plakjes en leg op de kip. Zet de schaal 45 min in de voorverwarmde oven.
-
Draai de kip om. Stop de rest van de rozemarijn tussen de aardappeltjes en zet nog 45 min in de oven.
-
Haal uit de oven en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven