Kip Madeira met oesterzwammenroomsaus en krieltjes PT30M 4 porties 15 g bloem 1 bosje bieslook 100 ml maderawijn 600 g Spar kippen 250 g oesterzwammen 100 ml Boni Selection culinaire room 1 teentje knoflook 375 ml kippenbouillon 600 g Spar gekookte krielaardappelen 150 ml Boni melk 1 ui Spar boter ongezouten

Kip Madeira met oesterzwammenroomsaus en krieltjes

df6ca32ad71b98db2924ca32f7a09f9885da6b782a1aa629fdd95891381ae467.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Scheur de oesterzwammen in 2, de grotere exemplaren in 4.

  2. Pel de ui en snij in halve ringen.

  3. Pel de look en pers fijn.

  4. Verhit wat boter in een pan en bak de krieltjes mooi bruin. Schep met een schuimspaan uit de pan en bewaar even apart.

  5. Bak de kippenblokjes krokant in dezelfde pan. Voeg indien nodig wat extra boter toe. Schep met een schuimspaan uit de pan.

  6. Bak de oesterzwammen met de uienringen en look in dezelfde pan. Voeg extra boter toe indien nodig.

  7. Blus met de Madeirawijn. Laat volledig droogkoken.

  8. Roer de bloem erdoor. Blus met de kippenbouillon en melk en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min rustig koken tot een mooi gebonden massa.

  9. Voeg de room en kippenblokjes toe en laat 5 min sudderen. Roer regelmatig.

  10. Voeg de krieltjes toe en kruid met zwarte peper en zout.

  11. Snipper de bieslook fijn en werk het gerecht ermee af.