Maaltijdsoep van oesterzwammen en spinazie met waterkers, balletjes en krieltjes

Kooktips

Waterkers heeft graag natte ‘voetjes’. Giet dus af en toe een beetje water in het zakje en bewaar koel.

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 500.0 g Spar krieltjes

    Boen de krieltjes proper en halveer ze.

  2. Ingrediënten: 1.2 l gevogeltefond

    Breng de gevogeltefond aan de kook en kook de krieltjes hierin gaar.

  3. Giet door een zeef. Bewaar de fond en aardappelen apart.

  4. Ingrediënten: 250.0 g Boni oesterzwammen 1.0 sjalotten 2.0 teentjes look

    Pel de sjalot en look en snipper fijn. Scheur de oesterzwammen wat kleiner.

  5. Ingrediënten: Spar boter

    Verhit wat boter in een kookpot.

  6. Ingrediënten: 250.0 ml kippenbouillon 250.0 ml water

    Bak de sjalot en look glazig. Roer de oesterzwammen erdoor. Blus met de gevogeltefond, kippenbouillon en water. Laat 15 min sudderen.

  7. Ingrediënten: 100.0 g Spar babyspinazie 1.0 bosjes waterkers

    Haal de soep van het vuur. Mix de gewassen spinazie en waterkers erdoor.

  8. Ingrediënten: 250.0 ml Boni room

    Verwarm kort met de krieltjes, room en kippengehaktballetjes.

  9. Ingrediënten: 1.0 bosjes waterkers

    Serveer in soepborden en werk af met wat extra waterkers.