Maaltijdsoep van oesterzwammen en spinazie met waterkers, balletjes en krieltjes
Kooktips
Waterkers heeft graag natte ‘voetjes’. Giet dus af en toe een beetje water in het zakje en bewaar koel.
Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 500.0 g Spar krieltjes
Boen de krieltjes proper en halveer ze.
-
Ingrediënten: 1.2 l gevogeltefond
Breng de gevogeltefond aan de kook en kook de krieltjes hierin gaar.
-
Giet door een zeef. Bewaar de fond en aardappelen apart.
-
Ingrediënten: 250.0 g Boni oesterzwammen 1.0 sjalotten 2.0 teentjes look
Pel de sjalot en look en snipper fijn. Scheur de oesterzwammen wat kleiner.
-
Ingrediënten: Spar boter
Verhit wat boter in een kookpot.
-
Ingrediënten: 250.0 ml kippenbouillon 250.0 ml water
Bak de sjalot en look glazig. Roer de oesterzwammen erdoor. Blus met de gevogeltefond, kippenbouillon en water. Laat 15 min sudderen.
-
Ingrediënten: 100.0 g Spar babyspinazie 1.0 bosjes waterkers
Haal de soep van het vuur. Mix de gewassen spinazie en waterkers erdoor.
-
Ingrediënten: 250.0 ml Boni room
Verwarm kort met de krieltjes, room en kippengehaktballetjes.
-
Ingrediënten: 1.0 bosjes waterkers
Serveer in soepborden en werk af met wat extra waterkers.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven