Krieltjes met kip en dressing van harissa, karnemelk en honing

Krieltjes met kip en dressing van harissa, karnemelk en honing

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing:
  2. Klop de olie, harissa, honing, karnemelk, azijn en balsamicocrème door elkaar en kruid met peper en zout.

  3. Bestrijk de kip met ½ van de dressing en laat 1 u marineren.

  4. Pel de ui en snij in flinterdunne halve ringen.

  5. Maak de blaadjes sla los en snij in stukken. Spoel en droog ze.

  6. Kook de aardappeltjes in 15 à 20 min gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Snij grote exemplaren doormidden.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Bak de kipfilets aan beide kanten in olie en laat verder garen in de oven. Scheur het vlees in stukjes.

  9. Schep de aardappel, kip en sla door elkaar en maak aan met de rest van de dressing.

  10. Werk af met rode ui en plukjes dille. Serveer in een diepe kom.