Krieltjes met kip en dressing van harissa, karnemelk en honing

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Dressing:
-
Klop de olie, harissa, honing, karnemelk, azijn en balsamicocrème door elkaar en kruid met peper en zout.
-
Bestrijk de kip met ½ van de dressing en laat 1 u marineren.
-
Pel de ui en snij in flinterdunne halve ringen.
-
Maak de blaadjes sla los en snij in stukken. Spoel en droog ze.
-
Kook de aardappeltjes in 15 à 20 min gaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitdampen. Snij grote exemplaren doormidden.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Bak de kipfilets aan beide kanten in olie en laat verder garen in de oven. Scheur het vlees in stukjes.
-
Schep de aardappel, kip en sla door elkaar en maak aan met de rest van de dressing.
-
Werk af met rode ui en plukjes dille. Serveer in een diepe kom.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
Inschrijven