Knolseldersoep met scampi’s en crumble van bloedworst

a0aac2d60a882f79e1f98229f4cc38ab2c0c1dab95ca9ad41a56a727128cdda6.jpg

Allergenen

Selder, Schaaldieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en de aardappelen. Snij beide in gelijke blokjes. Snij het groen van de prei en gebruik enkel het witte gedeelte. Snij de prei in ringen. Pel de uien en snipper fijn.

  2. Smelt een klontje boter aan in een kookpot. Stoof de ui en preiringen hierin glazig. Voeg de aardappel- en knolselderblokjes toe en overgiet met kippenbouillon. Laat garen gedurende 20 minuten. Mix tot een gladde soep. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. Verwijder het vel van de bloedworst. Bak het vlees in hete boter. Plet de bloedworst met een vork. Strooi de panko erover en bak samen krokant en droog tot een crumble.

  4. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in hete boter. Kruid met peper en zout. Snij ze in de lengte middendoor.

  5. Serveer de soep in voorverwarmde borden. Schik de halve scampi’s op de rand en verdeel de crumble in de soep.

  6. Werk af met wat plukjes groen en serveer onmiddellijk.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit