Koolvishaasje met gebrande citroen en kruidenboter

Koolvishaasje met gebrande citroen en kruidenboter

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Hak de verschillende kruiden fijn tot je 2 el bekomt.

  3. Meng de kruiden door de zachte boter en kruid met peper en zout.

  4. Boen de citroen schoon met een sponsje en snij in plakjes.

  5. Verwarm een pan, die ook in de oven kan, en schroei de citroenplakjes aan. Schep uit de pan en hou opzij.

  6. Verwarm een scheutje olie en leg de koolvis in de pan. Laat even bakken.

  7. Bestrijk de vis met de kruidenboter en schik de gebrande citroen erop.

  8. Zet nog 10 à 15 min in de oven (afhankelijk van de dikte van de vis). De vis moet net gaar zijn.

  9. Serveer met versgebakken brood om de vrijgekomen ‘boterige’ sappen op te deppen.