Gebrande zeebaarsfilet met gebakken citroen en radijs PT30M 4 porties 1 eetlepel esdoornsiroop 4 Spar zeebaarsfilets met vel grof zout 2 citroenen tijm laurierblaadje radijs Boni olijfolie

Gebrande zeebaarsfilet met gebakken citroen en radijs

0a26f74f67557a79fcf5d95a76f603b6ece7eb77b92e51239854b95898c6f825.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de citroen in Leg een takje tijm en een blaadje laurier op 1 helft. Doe de esdoornsiroop op die helft en leg de andere helft er terug op.

  2. Verwarm de oven voor op 160°C.

  3. Draai de citroen goed in aluminiumfolie. Steek in de voorverwarmde oven gedurende 30 min.

  4. Haal de citroen eruit en richt er de gasbrander op of bak goudgeel in een antikleefpan.

  5. Spoel de visfilets goed, dep droog en bestrooi met grof zout en peper.

  6. Brand eerst de viskant en daarna de velkant met een gasbrander. Besprenkel met olijfolie en duw de gebakken citroen uit op de vis.

  7. Serveer met wat doormidden gesneden radijs, stukken prei en werk af met grof zeezout.