Radijsjesstoemp met gebakken radijs, varkenskotelet en ajuinsaus

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 500 g zachtkokende aardappelen
  • 2 bussels radijsjes
  • 4 varkenskoteletten
  • 4 uien
  • Spar boter
  • 2 el melk
  • nootmuskaat
  • ½ kl rouxkorrels voor bruine saus
Recept

1. Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water.
2. Was de radijsjes en snij in twee.
3. Stoof de radijsjes kort aan in wat boter en kruid met peper en zout.
4. Was het groene loof van de radijsjes en zet apart.
5. Pel de uien, snij ze in ringen en stoof aan in boter. Kruid met peper en zout.
6. Blus met een glas water en dik de saus met rouxkorrels.
7. Bak de varkenskotelet goudbruin in wat boter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
8. Giet de aardappelen af en stamp ze grof. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de melk, een klontje boter en het radijsjesloof erbij.
9. Warm de puree 5 min op een zacht vuurtje op tot het loof begint te garen.
10. Serveer de radijsjesstoemp bij de kotelet, ajuinsaus en gebakken radijsjes.

< naar recepten