Lamsrumsteak met crumble en tapenade

Lamsrumsteak met crumble en tapenade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de lente-uitjes en snij 5 cm van het uiteinde af.

  2. Spoel de krielaardappelen en snij elke aardappel in 3 schijfjes.

  3. Hak de notenmengeling fijn in de keukenrobot. Meng de olijventapenade eronder tot je een smeuïge mengeling krijgt.

  4. Kruid het lamsvlees met peper en zout. Bestrijk de bovenzijde met wat mosterd. Wrijf daarop een laagje van de tapenadenotenmengeling.

  5. Bak de schijfjes aardappel gaar in hete olijfolie op een matig vuur.

  6. Wrijf de lente-ui in met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze op een grillpan.

  7. Bak het lamsvlees krokant in hete boter. Bak eerst de zijde met de tapenade gedurende ± 4 minuten. Draai voorzichtig om en bak de andere zijde ook 4 minuten. Laat het vlees nog 5 minuten rusten in de pan, van het vuur.

  8. Schik het vlees, de aardappelschijfjes en lente-uitjes op het bord. Werk af met wat braadjus als saus.