Lamsstoofvlees met look, paprika en tomaat

cf3b84e82e2bfda5f63a9b5c43d098d266eb1d0e5058220b9c879a88f24ccd6f.jpg

Allergenen

Selder, Lactose, Melk, noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look. Snij de ui in halve ringen en snij de look fijn.

  2. Schil de wortelen. Snij de selder en de wortelen grof.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij in grove stukken.

  4. Verhit geklaarde boter in een kookpot en bak het lamsstoofvlees goudbruin. Schep in een kookpot met dikke bodem.

  5. Bak het spek met de uienringen gaar in dezelfde pan. Blus met de rode wijn en laat wat verdampen. Voeg bij het lamsvlees en roer de look, de selder en de wortel erdoor. Vul aan met de paprikastukjes en de rozemarijn.

  6. Bevochtig met de tomatenblokjes en de rundbouillon. Breng aan de kook.

  7. Verwarm de oven voor op 140°C.

  8. Ontkorst de boterhammen en besmeer met honing. Leg ze met de besmeerde kant op het stoofpotje.

  9. Dek af en laat 2 u garen in de voorverwarmde oven.

  10. Kruid met cayennepeper en zout en werk af met korianderblaadjes.

  11. Serveer met gefrituurde aardappelnootjes.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit