Bulgursalade met paprika, tomaat en abrikoos

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 125 g Boni Selection bulgur
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 wortel
  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 10 blaadjes munt
  • ½ plantje bladpeterselie
  • 250 ml filet mignon
  • 1 kl komijn
  • 1 kl verse koriander naar smaak
  • 6 Spar gedroogde abrikozen
  • 150 g fetakaas
  • 50 g Boni Selection ontpitte zwarte olijven
  • piment d’espelette
  • sap van citroen
  • 50 ml Boni Selection Griekse olijfolie
Recept
  1. Breng de tuinkruidenbouillon met komijn en koriander aan de kook.
  2. Giet de hete bouillon over de bulgur en laat afgedekt 10 min zwellen.
  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika en snij in blokjes.
  4. Laat de abrikozen 10 min zwellen in lauw water.
  5. Schil de wortels en rasp grof.
  6. Snij de komkommer in blokjes.
  7. Verwijder de zaadjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.
  8. Snipper de munt en peterselie fijn.
  9. Snij de abrikozen in fijne reepjes en de olijven in ringen.
  10. Meng de blokjes komkommer, zoete puntpaprika en tomaten met de geraspte wortel, fijngesnipperde kruiden en abrikozen onder de bulgur.
  11. Breng op smaak met piment d’espelette, zout en citroensap.
  12. Roer er wat Griekse olijfolie door.
  13. Werk af met zwarte olijven en verkruimel de feta erover.
< naar recepten