Gazpacho met kersen, kerstomaatjes, paprika en tomaat

4Geen vlees/vis120minPrint
Ingrediënten
  • 1 komkommer
  • 1 pakje rode kerstomaten
  • 2 rode paprika's
  • 250 g kersen
  • 1 koffielepel tabasco
  • 2 eetlepels Boni Selection olijfolie
  • cayennepeper
  • 1 dl rode wijn Moulin de Montagnac
  • 4 koffielepels zure room
  • scheutjes
Recept

1. Schil de komkommer en snij in stukken. Snij de kerstomaten in stukjes. Haal de zaadlijsten en pitjes uit de paprika’s en snij in stukjes. Hou van de komkommer en paprika een klein beetje over en snij in kleine blokjes.
2. Doe alles in de blender.
3. Ontpit de kersen en voeg toe in de blender. Mix kort tot een gladde soep.
4. Voeg de rode wijn, olijfolie en tabasco toe. Meng grondig en giet alles door een fijne zeef. Zet minstens 2 uur in de ijskast.
5. Breng net voor het opdienen op smaak met cayennepeper, peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
6. Giet de gazpacho in glazen.
7. Werk af met een beetje komkommer- en paprikablokjes, koffielepeltje zure room en wat scheutjes.
8. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten