Gazpacho met kersen, kerstomaatjes, paprika en tomaat PT2H 4 porties 1 dl rode wijn 1 komkommer 2 el Boni olijfolie 250 g kersen 2 rode paprika cayennepeper scheutjes 4 koffielepels zure room 1 pakje rode kerstomaten 1 kl tabasco

Gazpacho met kersen, kerstomaatjes, paprika en tomaat

3a73dff36e817053de67bae1202af6695c301a47c038aa770e69daa6a36a1687.jpg

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de komkommer en snij in stukken. Snij de kerstomaten in stukjes. Haal de zaadlijsten en pitjes uit de paprika’s en snij in stukjes. Hou van de komkommer en paprika een klein beetje over en snij in kleine blokjes.

  2. Doe alles in de blender.

  3. Ontpit de kersen en voeg toe in de blender. Mix kort tot een gladde soep.

  4. Voeg de rode wijn, olijfolie en tabasco toe. Meng grondig en giet alles door een fijne zeef. Zet minstens 2 uur in de ijskast.

  5. Breng net voor het opdienen op smaak met cayennepeper, peper en zout. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  6. Giet de gazpacho in glazen.

  7. Werk af met een beetje komkommer- en paprikablokjes, koffielepeltje zure room en wat scheutjes.

  8. Serveer onmiddellijk.