Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel en snipper de ui en de look.

  2. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  4. Snij de olijven in ringetjes en hak de jalapeños fijner.

  5. Pluk de blaadjes van de bladpeterselie en snipper fijn.

  6. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime braadpan op matig vuur en fruit de uisnippers tot ze zacht zijn. Bestrooi met chilikruiden, peper en zout. Voeg de look toe en laat 30 sec meebakken.

  7. Doe de tomaten- en paprikablokjes erbij en laat verder stoven.

  8. Bestrooi met gedroogde oregano en schep de olijven, kappertjes en peterselie erdoor. Overgiet met 100 ml water, voeg laurier toe en breng aan de kook.

  9. Maak holtes in het groentemengsel en leg de stukjes vis erin. Kruid met peper en zout. Dek de pan af en laat de vis garen in 10 min.

  10. Schep de vis met groenten over in een schotel van aardewerk en werk af met verse oregano en jalapeños.

  11. Serveer met tortilla’s of rijst.