Vispapillot met tomatenroomsaus en paprika

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 Spar kabeljauwhaasjes
  • 400 g Boni Selection tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 30 g tomatenpuree
  • 1 kl bruine kandijsuiker
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml Boni Selection room
  • 1 paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 oranje paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 plantje verse basilicum
  • 300 g linguini
  • Boni Selection olijfolie
Recept
  1. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij het vruchtvlees in lange repen.
  2. Pel de look en pers fijn met een lookpers. Pel de ui en snipper fijn.
  3. Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de ui met de look glazig. Roerbak de paprikareepjes 2 min mee. Roer de tomatenpuree eronder.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillonblokje, de suiker en de balsamicoazijn toe en blus met 150 ml water.
  5. Laat 45 min sudderen zonder deksel.
  6. Snipper de basilicum met steeltjes fijn.
  7. Roer de room en fijngesnipperde basilicum eronder en kruid met zwarte peper en zout.
  8. Neem een rechthoekig stuk aluminiumfolie.
  9. Leg 3 el tomatenroomsaus in het midden van de rechterhelft van het vel aluminiumfolie. Leg er het kabeljauwhaasje op en dek toe met 2 el tomatenroomsaus.
  10. Vouw de linkerhelft van het vel aluminiumfolie over de rechterhelft, zodat de kabeljauw bedekt is. Sla alle zijkanten 2x om, zodat je een ‘luchtdichte’ papillot krijgt.
  11. Zet 25 min op een voorverwarmde barbecue van 200°C, indien mogelijk met gesloten deksel.
  12. Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking en serveer met de kabeljauw in tomatenroomsaus.
< naar recepten