Allergenen

Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de lauwe melk met de gist.

  2. Voeg de bloem en melk samen en laat op de laagste stand kneden in een keukenrobot met de deeghaak.

  3. Voeg de suiker en het zout toe.

  4. Voeg als laatste de malse boter toe en kneed tot een homogeen deeg.

  5. Verdeel je deeg in 2 delen.

  6. Hou 1 deel voor de witte stukken brood. Snij het ander deel opnieuw in 2 om de 2 kleuren bruin (licht- en donkerbruin) te maken. Voeg het cacaopoeder en donker cacaopoeder toe aan de 2 delen. Bol elk deel deeg op en laat gedurende 1 u rijzen onder een vochtige handdoek op een warme plek.

  7. Rol het cacaodeeg eerst in kleine gelijke bolletjes en vervolgens tot verschillende cilinders.

  8. Verdeel het donkere cacaodeeg in kleine porties en rol uit tot een plat vel. Leg de cacaocilinder erop en rol dicht.

  9. Verdeel het gewone (witte) deel ook in porties en rol uit tot een plat vel. Leg de dubbele cacaocilinders erop en rol dicht.

  10. Schik het bakpapier in de bakvorm.

  11. Leg de verschillende broodcilinders in de bakvorm. Laat nog 1 u rijzen.

  12. Verwarm de oven voor op 180°C.

  13. Zet het brood in de oven en bak gedurende 25 à 30 min in de voorverwarmde oven.

  14. Haal uit de oven en bakvorm. Laat het brood afkoelen op een rooster.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit