Lactose. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenrobot.
 - 
                    
                    Verwarm de melk tot lauw en verkruimel het gistblokje erover. Roer los.
 - 
                    
                    Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenrobot draaien en giet de melk met de opgeloste gist erbij.
 - 
                    
                    Laat minstens 15 min verder draaien tot je een elastisch deeg krijgt.
 - 
                    
                    Vorm een bol van het deeg, leg in een kom en dek af met plasticfolie.
 - 
                    
                    Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.
 - 
                    
                    Druk de lucht uit het deeg.
 - 
                    
                    Rol het deeg uit tot 3 cm dikte op bakpapier.
 - 
                    
                    Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
 - 
                    
                    Steek in het midden van elke donut een gaatje uit.
 - 
                    
                    
Dek af met een propere doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek.
 - 
                    
                    
Verwarm de friteuse tot 170°C.
 - 
                    
                    
Bak de donuts per 5 stuks goudbruin aan 1 kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
 - 
                    
                    Laat uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier.
 - 
                    
                    Smelt de chocoladecallets en druk de donuts erin.
 - 
                    
                    Versier met koekjes en snoepjes.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders