Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenmachine.

  2. Verwarm de melk tot ze lauw is en verkruimel het gistblokje erover. Roer los.

  3. Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenmachine draaien en giet de melk met gist erbij.

  4. Laat minstens 15 min verder draaien, tot je een elastisch deeg krijgt.

  5. Vorm een bol van het deeg, leg in de kom en dek af met plasticfolie.

  6. Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.

  7. Druk de lucht uit het deeg.

  8. Rol het deeg uit op bakpapier tot 3 cm dikte.

  9. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

  10. Steek in het midden van elke donut een gaatje uit.

  11. Dek af met een schone doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek.

  12. Verwarm de friteuse tot 170°C.

  13. Bak de donuts per 2 of 3 stuks goudbruin aan een kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.

  14. Laat uitlekken en een beetje afkoelen op keukenpapier.

  15. Druk een kant in suikerglazuur en vervolgens in suikerbolletjes.