Minidonuts

6Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 60 g Spar boter
  • 550 g Boni bio tarwebloem
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 1 kl zout
  • 230 ml Boni bio volle melk
  • 42 g verse gist
  • Boni plantaardige frituurolie
  • chocoladegallets
  • snoepjes
  • koekjes
Recept
  1. Meng de bloem met de suiker en het zout in de keukenrobot.
  2. Verwarm de melk tot lauw en verkruimel het gistblokje erover. Roer los.
  3. Meng de malse boter door het bloemmengsel. Laat de keukenrobot draaien en giet de melk met de opgeloste gist erbij.
  4. Laat minstens 15 min verder draaien tot je een elastisch deeg krijgt.
  5. Vorm een bol van het deeg, leg in een kom en dek af met plasticfolie.
  6. Laat 40 min rijzen op een tochtvrije, warme plek.
  7. Druk de lucht uit het deeg.
  8. Rol het deeg uit tot 3 cm dikte op bakpapier.
  9. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  10. Steek in het midden van elke donut een gaatje uit.
  11. Dek af met een propere doek en laat nog 20 min rijzen op een warme plek.
  12. Verwarm de friteuse tot 170°C.
  13. Bak de donuts per 5 stuks goudbruin aan 1 kant. Draai ze om en bak ook de andere kant goudbruin.
  14. Laat uitlekken en wat afkoelen op keukenpapier.
  15. Smelt de chocoladecallets en druk de donuts erin.
  16. Versier met koekjes en snoepjes.
< naar recepten