Moussaka met courgette en aubergine

Moussaka met courgette en aubergine

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de korst van de Parmezaanse kaas en bewaar. Rasp de rest fijn.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de rode paprika. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Verhit een beetje arachideolie in een bakpan. Bak het lamsgehakt rul. Roer de ui- en looksnippers erdoor. Voeg de paprika toe en roerbak 1 min.

  5. Laat de oregano, komijn en kaneel kort meebakken en blus met de rode wijn. Laat ½ verdampen.

  6. Bevochtig met de tomatenstukjes, passata en water en voeg het rundsbouillonblokje en de korst van de Parmezaanse kaas toe.

  7. Laat min. 30 min sudderen zonder deksel. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Verwijder de steelaanzet van de aubergine. Verwijder de uiteindes van de courgette. Snij beide in schijven van 1,5 cm. Bestrooi met zout en laat 10 min trekken in een vergiet.

  9. Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. Spoel de groenteschijven af en leg naast elkaar op een bakplaat. Dep wat droog en laat 20 min garen in de oven.

  11. Smelt de boter in een kookpot. Roer de bloem erdoor.

  12. Blus langzaam met de melk. Roer goed met een klopper om klonters te vermijden. Laat 2 min al roerend koken.

  13. Haal even van het vuur en roer er ⅔ gemalen Parmezaanse kaas door. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.

  14. Verwijder de korst van de Parmezaanse kaas uit de lamsragout.

  15. Verdeel van de lamsragout over een ovenschotel. Verdeel ½ van de courgette- en aubergineschijfjes erover. Herhaal deze stap. Eindig met de overige lamsragout. Werk de ovenschotel af met de kaassaus.

  16. Bestrooi met de overige gemalen kaas.

  17. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.