Perenchocoladetaart met kokoskorst

Perenchocoladetaart met kokoskorst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: snij de ijskoude boter in kleine blokjes en zet koel. Meng de bloem met de suiker, de geraspte kokos en het zout. Verdeel de blokjes boter erover en bewerk met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Vorm het deeg tot een bol, verpak in plasticfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Bestrijk de springvorm met boter en bestrooi met bloem.

  4. Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier en bekleed de vorm ermee.

  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Vulling: laat de boter smelten en roer het cacaopoeder erdoor. Haal van het vuur en klop de suiker, het ei, de bloem en het vanille-extract erdoor.

  7. Schil de peren, snij ze in de lengte middendoor en lepel het klokhuis eruit.

  8. Verdeel het chocolademengsel over de bodem van het deeg. Schik de peren erop en bak nog 20 minuten in de oven.

  9. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker.