Prei in kruidenvinaigrette met zalmburgers

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruidenvinaigrette: doe de azijn, olie, suiker, mosterd met peper en zout in een kom en klop met een garde tot vinaigrette. Meng de fijngesnipperde bieslook en peterselie erdoor. Voeg indien nodig wat water toe.

  2. Was en snij de prei in stukken van 10 cm. Doe de prei in een kookpan met een kleine hoeveelheid water. Strooi wat zout over de prei en breng aan de kook. Zet, als het water kookt, een deksel op de prei en zet het vuur wat lager, zodat de prei nog net blijft koken. Controleer na 15 min of de prei gaar is. (De prei is gaar als het groene gedeelte van de prei goed is.) Giet de prei af. Bak de prei even aan in een weinig vetstof.

  3. Bak de zalmburger op een zacht vuur gaar samen met de panko.

  4. Stoom de krieltjes in 7 min in de microgolf.

  5. Serveer de prei en aardappelen samen met de zalmburger. Lepel er een beetje vinaigrette over en werk af met de panko en een takje verse kervel.