Ribeye met choronsaus, frietjes en uienringen

Ribeye met choronsaus, frietjes en uienringen

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal het vlees 30 min voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  2. Bak het vlees krokant in schuimende boter volgens de gewenste bakwijze.

  3. Laat rusten onder aluminiumfolie voor het serveren.

  4. Choronsaus: klop de eidooiers met het water en de azijn los in een conische sauspan naast het vuur.

  5. Klop tot een luchtige massa op een matig vuur. Let op, het mag niet koken.

  6. Neem van het vuur en voeg al kloppend de boter beetje bij beetje toe.

  7. Kruid met cayennepeper en zout.

  8. Snipper de dragon en kervel fijn en meng onder de saus. Werk het geheel af met de tomato frito. Hou warm tot het serveren.

  9. Uienringen: pel de uien en snij in dikke ringen. Laat 1 u weken in melk.

  10. Haal de uienringen uit de melk en laat goed uitlekken. Haal door de bloem.

  11. Frituur ze krokant op 180°C. Haal uit het frietvet en bestrooi met zout. Serveer onmiddellijk.

  12. Snij het vlees in plakken.

  13. Frituur de frietjes en serveer samen met een slaatje van jonge sla, de uienringen en de choronsaus.