Rosbief met witlofslaatje en frietjes
Melk , Mosterd en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal het vlees 20 min op voorhand uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pel de sjalotten en snij eerst in de lengte middendoor en daarna in plakjes.
-
Pel en pers de look.
-
Bind de kruiden samen met keukentouw.
-
Smelt een klontje boter in een gietijzeren pot op een matig vuur en laat de boter goed heet worden.
-
Kruid het vlees met peper en zout en schroei aan alle zijden onmiddellijk dicht. Haal het vlees uit de pot.
-
Roer de sjalotten en look door het braadvet en schik de rosbief erbovenop. Leg het kruidentuiltje erbij en dek de pot af.
-
Laat 25 min verder garen in de oven.
-
Haal de rosbief uit de pot en verpak in aluminiumfolie. Laat 25 min rusten.
-
Verwarm de pot met braadresten op een zacht vuur en blus met porto. Verwijder het kruidentuiltje en roer het aanbaksel los.
-
Voeg een scheutje water toe en bind de saus. Kruid met peper en zout.
-
Bak de frietjes en snij de rosbief in fijne plakjes. Serveer met een salade van gemengde slablaadjes, waterkers en fijngesneden witlof. Overgiet de salade met honingmosterddressing.