Ricottataart

0921e589f6b6029d21faacd85299dca43381fda99b651d5501aa231aa976e072.jpg

Allergenen

Eieren, Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Klop de eieren op met de mixer.

  2. Meng de ricotta en suiker eronder en giet de olijfolie erbij.

  3. Voeg het amandelpoeder erbij en meng de bloem eronder.

  4. Giet het citroensap erbij en meng samen met de zeste van citroen.

  5. Meng het bakpoeder eronder.

  6. Verwarm de oven voor op 170°C.

  7. Bedek de springvorm met bakpapier en giet het deeg erin.

  8. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende 40 min bakken.

  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Afwerking: klop de mascarpone op met wat bloemsuiker en doe in een spuitzak met spuitmondje.

  11. Snij de citroen in plakjes en leg op de taart zoals op de foto.

  12. Spuit daarnaast een boog van mascarponecrème. Bedek met wat amandelschilfers en enkele muntblaadjes.

  13. Bestrooi de rest van de taart met bloemsuiker.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit