Ricotta cheesecake met blauwe bessen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met boter.
-
Meng voor de bodem de bloem, de suiker en in blokjes gesneden boter in een hakmolentje tot een grof, kruimelig deeg.
-
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
-
Bak in 30 min goudbruin en net gaar.
-
Verwarm de confituur lichtjes, mix glad en druk door een zeef.
-
Vulling: mix de ricotta, de roomkaas, de suiker, het citroensap, de zeste en het vanille-extract op lage snelheid tot een gladde massa.
-
Meng de maïzena met het water tot een glad papje en voeg samen met de losgeklopte eieren bij de vulling. Mix glad.
-
Vet de randen van de springvorm opnieuw in en giet de vulling over de taartbodem.
-
Verdeel de blauwe bessensiroop erover. Roer met een mesje in een draaiende beweging tot je een gemarmerd patroon krijgt.
-
Tik de springvorm een paar keer voorzichtig tegen het werkblad, zodat luchtbelletjes kunnen ontsnappen.
-
Bak in 1 u lichtbruin en net stevig. Zet de oven uit en laat nog 50 min afkoelen in een gesloten oven.
-
Plaats nog 1 u in de koelkast. Ontvorm de taart en plaats op een schotel.
-
Verwarm voor de afwerking de bessen met de suiker, tot ze net openbarsten, en werk de taart ermee af.