Ricotta cheesecake met blauwe bessen

Ricotta cheesecake met blauwe bessen

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de opstaande rand in met boter.

  3. Meng voor de bodem de bloem, de suiker en in blokjes gesneden boter in een hakmolentje tot een grof, kruimelig deeg.

  4. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

  5. Bak in 30 min goudbruin en net gaar.

  6. Verwarm de confituur lichtjes, mix glad en druk door een zeef.

  7. Vulling: mix de ricotta, de roomkaas, de suiker, het citroensap, de zeste en het vanille-extract op lage snelheid tot een gladde massa.

  8. Meng de maïzena met het water tot een glad papje en voeg samen met de losgeklopte eieren bij de vulling. Mix glad.

  9. Vet de randen van de springvorm opnieuw in en giet de vulling over de taartbodem.

  10. Verdeel de blauwe bessensiroop erover. Roer met een mesje in een draaiende beweging tot je een gemarmerd patroon krijgt.

  11. Tik de springvorm een paar keer voorzichtig tegen het werkblad, zodat luchtbelletjes kunnen ontsnappen.

  12. Bak in 1 u lichtbruin en net stevig. Zet de oven uit en laat nog 50 min afkoelen in een gesloten oven.

  13. Plaats nog 1 u in de koelkast. Ontvorm de taart en plaats op een schotel.

  14. Verwarm voor de afwerking de bessen met de suiker, tot ze net openbarsten, en werk de taart ermee af.