Salade met geroosterde bloemkool & paprika met hazelnoot en dukkah

39ab440e885b2f7dcbe40ea9a483df612c54ad362ce01610accbb42f08010c06.jpg

Allergenen

noten en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Dukkah: rooster de pistachenoten 5 minuten in een pan met antikleeflaag. Laat ze afkoelen en hak grof. Verwarm de komijn samen met de korianderzaadjes in een pannetje op middelmatig vuur, totdat je ze ruikt. Giet de kruiden in een vijzel en stamp tot ze gebroken (maar geen poeder) zijn. Verwarm de sesamzaadjes in dezelfde pan. Laat ze lichtjes roosteren. Doe de grofgehakte pistachenoten ook in de vijzel en stamp tot kleine stukjes. Snij de munt in fijne reepjes en voeg samen met de sesamzaadjes, chili- en zoutvlokken bij de rest van de dukkah.

  3. Snij de paprika in repen en de bloemkool in roosjes. Schep ze om in olijfolie. Laat de groenten 15 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 200°C.

  4. Blancheer de sluimererwten. Was en droog de blaadjes van de peterselie. Snij de savooibladeren, zonder de harde nerf, in flinterdunne reepjes.

  5. Schep de geroosterde bloemkool, paprika en sluimererwten met de reepjes savooi door elkaar. Maak aan met vinaigrette. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  6. Rooster de hazelnoten in een pan. Schep samen met de peterselieblaadjes door de salade.

  7. Bestrooi met dukkah en serveer.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit