Sesamvoorgerecht met gerookte zalm, wakame en udonnoedels

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur.

  2. Vijzel of mix met een hakmolen 50 g van de geroosterde sesamzaadjes met de suiker fijn. Voeg de sherry, sojasaus en vissaus toe en mix verder tot een pasta.

  3. Kook de udonnoedels beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Roer de sesamolie eronder.

  5. Roer de ricotta los. Breng op smaak met limoensap en zout.

  6. Pel de avocado, verwijder de pit en snij in schijfjes van 0,5 cm.

  7. Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper en snipper fijn.

  8. Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de spinazie met de chilipeper, tot de spinazie geslonken is. Kruid met zout.

  9. Serveer de noedels op de sesampasta met de gestoofde spinazie en frisse ricotta.

  10. Werk af met de gerookte zalm, wakame en enkele schijfjes avocado.

  11. Versier met de overige sesamzaadjes.