Sesamvoorgerecht met gerookte zalm, wakame en udonnoedels
Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin in een droge koekenpan op een matig vuur. 
- 
                    
                    Vijzel of mix met een hakmolen 50 g van de geroosterde sesamzaadjes met de suiker fijn. Voeg de sherry, sojasaus en vissaus toe en mix verder tot een pasta. 
- 
                    
                    Kook de udonnoedels beetgaar, zoals aangegeven op de verpakking. 
- 
                    
                    Giet af, spoel koud onder stromend water en laat uitlekken. Roer de sesamolie eronder. 
- 
                    
                    Roer de ricotta los. Breng op smaak met limoensap en zout. 
- 
                    
                    Pel de avocado, verwijder de pit en snij in schijfjes van 0,5 cm. 
- 
                    
                    Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper en snipper fijn. 
- 
                    
                    Verhit wat arachideolie in een pan. Roerbak de spinazie met de chilipeper, tot de spinazie geslonken is. Kruid met zout. 
- 
                    
                    Serveer de noedels op de sesampasta met de gestoofde spinazie en frisse ricotta. 
- 
                    
                    Werk af met de gerookte zalm, wakame en enkele schijfjes avocado. 
- 
                    
                    Versier met de overige sesamzaadjes. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                