Tartaar van rundvlees met groene boontjes

Tartaar van rundvlees met groene boontjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de boontjes, door de uiteinden te verwijderen. Kook ze beetgaar in gezouten kokend water. Giet de boontjes af en laat schrikken in ijskoud water.

  2. Pel de sjalot en snipper zeer fijn. Hak de zongedroogde tomaat en olijven fijn.

  3. Snij het rundvlees eerst in plakjes van ½ cm en daarna in reepjes. Snij de reepjes in blokjes van ½ cm dikte. Zet de gesneden tartaar in de koelkast, anders verkleurt het vlees te veel.

  4. Haal het vlees net voor het opdienen uit de koelkast en overgiet met olijfolie. Voeg de fijngesneden garnituren toe en meng. Kruid met peper en zout. Smaak af met het limoensap.

  5. Zet de uitsteekvorm op het bord en vul met de tartaar. Druk goed aan. Versier de bovenzijde met de beetgare boontjes die je eerst in de lengte doormidden trekt.

  6. Verwijder de ring en lepel de vinaigrette er rond.