Boontjessalade met rundvlees en anchoïade

Boontjessalade met rundvlees en anchoïade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Anchoïade

    Haal de ansjovisfilets uit het blik en de olie.

  2. Pel de look. Pluk de verse kruiden. Mix alle kruiden samen met de ansjovis, de olie, het water, de look, de mosterd en de Parmezaanse kaas glad zoals een pesto. Doe in een bokaaltje en bewaar in de koelkast.

  3. Kook de krieltjes beetgaar, laat ze afkoelen en pel ze. Snij in kleinere stukken en bak bruin in boter.

  4. Bak het rundvlees krokant aan beide zijden in wat boter. Kruid met peper en zout. Draai het rundvlees in aluminiumfolie en laat afkoelen.

  5. Reinig de boontjes en blancheer beetgaar in kokend water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de lauwe boontjes met wat olijfolie.

  6. Schik de boontjes over de borden. Snij het rundvlees in fijne sneetjes en leg op en tussen de boontjes. Verdeel de gebakken aardappelen over de boontjes en werk af met de anchoïade.