Carpaccio van rundvlees met Thaise salade

Carpaccio van rundvlees met Thaise salade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper het groen van de lente-uitjes in dunne reepjes van 7 à 8 cm. Snipper het wit van de lente-ui in fijne, schuine ringen. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de puntpaprika.

  2. Schil de wortel. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes met een koffielepel. Schil de mango. Snij de paprika, wortel, komkommer, mango en sluimererwtjes in dunne reepjes van 7 à 8 cm.

  3. Blancheer de sluimererwtjes 10 sec in kokend, gezouten water. Giet af en verfris met koud water.

  4. Verwijder de steelaanzet van de chilipeper en snipper het vruchtvlees fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  5. Klop het limoensap, de vissaus, de rijstazijn, de bruine suiker en de sesamolie tot de suiker volledig is opgelost. Roer de chilipeper en gember erdoor.

  6. Dresseer de carpaccio op een bord en schik de groenten erbij. Lepel de dressing erover. Werk af met het wit en groen van lente-ui. Bestrooi met geroosterd sesamzaad en kruid met wat zout.