Varkenshaasje in spekjasje met andijvie

Varkenshaasje in spekjasje met andijvie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was en droog de andijvie, verwijder de harde delen en snij de bladeren in fijne reepjes.

  2. Snij de varkenshaasjes in stukken van ongeveer 3 cm dikte en wikkel de zijkanten in ontbijtspek.

  3. Bak de zijkanten in hete boter aan beide zijden goudbruin en laat verder garen in de oven.

  4. Blus de braadpan met water en roer het aanbaksel los. Voeg tijmtakjes toe en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Stoof intussen de andijvie in boter, kruid met nootmuskaat, vers gemalen zwarte peper en zeezout. Roer er de room door.

  6. Verdeel de varkenshaasjes over voorverwarmde borden. Napeer met de jus. Schik er de andijvie naast en serveer met natuuraardappelen.