Varkenskotelet met mosterd, knolselder en Quinto

Varkenskotelet met mosterd, knolselder en Quinto

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. Pel de ui en teentjes look. Hak beide zeer fijn.

  3. Reinig de knolselder en snij in gelijke kleine blokjes. Blancheer de knolselderblokjes in kokend gezouten water. Giet af.

  4. Bestrijk de koteletten met mosterd en leg ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Rits de tijmnaaldjes van het takje en strooi over het vlees. Voeg de laurierblaadjes toe. Bestrooi met fijngehakte ui en look. Verdeel de geblancheerde knolselderblokjes over de schotel.

  5. Zet 5 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Overgiet het vlees met het bier, als het vlees begint te kleuren. Laat nog 15 tot 20 minuten verder garen in de oven. Overgiet het vlees regelmatig met het kookvocht.

  7. Serveer met aardappelgratin.