Vis roken op de barbecue

07e11dd500697e31aadbdddf2029400eae22d6092c1ab6c12b1c6679966ec339.jpg

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de houtsnippers (smoking chips) in water. Giet het water af en vul de bodem van de rookdoos met de houtsnippers.

  2. Start de barbecue ondertussen en laat de kolen goed heet worden.

  3. Heb je geen rookdoos, maak dan een zakje van aluminiumfolie. Vul dit met houtsnippers, sluit goed af en prik er aan alle zijden gaatjes in.

  4. Plaats de rookdoos of aluminiumfolie tussen de hete kooltjes.

  5. Bestrijk de zalm met olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Knijp er vers citroensap over.

  6. Leg de zalm op de grill en sluit het deksel van de barbecue.

  7. Rook gaar in 20 à 40 minuten afhankelijk van de dikte van de vis en de temperatuur van de barbecue.

  8. Werk af met wat citroenzeste.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit