Gemarineerde komkommer met gerookte vis

Gemarineerde komkommer met gerookte vis

Allergenen

Vis , Melk , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil 8 mooie repen komkommer met een dunschiller. Rol deze op. Snij de onderkant mooi recht zodat ze rechtop blijven staan. Schil de rest van de komkommer. Snij daarvan mooie plakjes van 3 mm dikte (zonder de zaadlijsten). Snij in reepjes en vervolgens in fijne brunoise. Hou alles mooi apart.

  2. Marinade: pel de teentjes look en sjalotten. Schil de gember. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika. Snij de rode paprika, look, gember, sjalotten, lente-ui en alle verse kruiden zeer fijn.

  3. Breng de witte wijn, rijstazijn, witte wijnazijn, olijfolie, sesamolie en honing aan de kook. Voeg alle aromaten, kruiden en specerijen toe. Zet van het vuur. Dek af met plasticfolie en laat een nacht trekken en afkoelen.

  4. Rol de plakjes gerookte zalm op en snij in cilinders. Snij de gerookte paling in gelijke reepjes. Snij de gerookte makreel in driehoekige vormen.

  5. Meng een gewenste hoeveelheid van de marinade onder de fijne komkommerblokjes. Laat 5 min rusten.

  6. Zet een ringvorm op het bord en vul met de gemarineerde komkommerblokjes. Schik de gerookte vissen, komkommerrolletjes en trostomaatjes erbij. Werk af met enkele toefjes yoghurt en kruidenplukjes.

  7. Verdeel wat rucola tussen de palingfilet. Werk de yoghurt af met wat plukjes kervel.