Granensalade met broccoli, bloemkool en gerookte vis

6Vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 200 g Ebly
  • 1 broccoli
  • 1 bloemkool
  • 400 g Spar gerookte vis (zalm, forel, sprotjes)
  • 2 cm gember
  • 4 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • 1 handvol basilicum
  • pilipili
Recept

1. Kook de Ebly gaar in gezouten water gedurende 10 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
2. Snij de broccoli en bloemkool in kleine roosjes en kook beide afzonderlijk beetgaar. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat volledig afkoelen.
3. Snij de verschillende soorten gerookte vis in stukjes. Schil de gember en rasp hem over de vis.
4. Snij de lente-uitjes in ringen en voeg toe aan de vis. Voeg de basilicum toe.
5. Pers de citroen en giet het sap bij de vis. Breng op smaak met peper, zout en een beetje pilipili. Meng het geheel.
6. Schik de Ebly, broccoli, bloemkool en gerookte vismengeling afwisselend in laagjes in de bokalen.
7. Zet koel tot gebruik.
8. Schep steeds van alle lagen voor een portie op je bord.

< naar recepten