Winterse minestrone met balletjes en crostini met erwtenpuree

Winterse minestrone met balletjes en crostini met erwtenpuree

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de diepvriesgroenten in een diepe pan met 2 l water.

  2. Voeg 1 el olijfolie en de bouillonblokjes toe.

  3. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Laat 10 min zachtjes pruttelen.

  4. Voeg de vermicelli toe en laat nogmaals 10 min zachtjes koken.

  5. Giet de bonen af en spoel onder koud water. Voeg de bonen bij de soep.

  6. Laat de bonen en de balletjes opwarmen in de soep.

  7. Werk de soep af met fijngehakte peterselie.

  8. Erwtjestapenade: rooster de amandelschilfers in een droge pan.

  9. Doe de amandelschilfers, diepvrieserwtjes, Parmezaanse kaas, het teentje look en 4 el olijfolie in een foodprocessor en mix tot een puree. Kruid af met peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.

  10. Snij de ciabatta in plakken en bak goudbruin in een pan met olijfolie.

  11. Besmeer de crostini met de erwtjestapenade en serveer bij de soep.